maandag 16 november 2015

Welke soothie heb ik nodig?

Inmiddels hebben we bij Op een wolkje ook een flink aantal soothies in het assortiment. Ten eerste omdat we zelf erg enthousiast zijn over deze spenen en ten tweede omdat ze perfect aansluiten op het gebruik van speenknuffels (waarvan we ook 3 merken in de webshop verkopen: de WubbaNub, de Cozy Coos en de Paci-Plushies).

Gumdrop

Sinds we gestart zijn met de verkoop van de soothies, krijgen we regelmatig vragen van klanten. Want welke soothie is nou het beste? Hopelijk biedt dit artikel wat duidelijkheid.

We verkopen soothies van 3 merken: Philips Avent, Gumdrop en Bright Starts. Qua vorm van de speen zijn ze allemaal gelijk. Alle soothies hebben een ronde vorm (tepelvorm), waardoor ze ideaal zijn wanneer je borstvoeding geeft. Ook bestaan ze allemaal uit één geheel en zijn ze gemaakt van medisch siliconen. Uiteraard zijn ze ook allemaal van uitstekende kwaliteit.

Philips Avent Super Soothie blauw

Philips Avent Super Soothie roze

Wanneer je naar de vorm van het schild kijkt, zijn er wel verschillen. De soothies van Philips Avent hebben een rond schild, waardoor deze net het neusje van het kind aanraakt (zoals het neusje ook de borst kan aanraken tijdens de borstvoeding). De soothies van Gumdrop en Bright Starts houden het neusje vrij. Het is een persoonlijke keuze wat je prettiger vindt (het één is niet beter of slechter dan het andere).

Comfort Pacifier Bright Starts

Ook is er een verschil qua leeftijd. De Gumdrop en de soothie van Bright Start zijn te gebruiken tot maximaal 6 maanden. De gewone soothie van Philips Avent wordt aangeraden tot 3 maanden. Aangezien dit dezelfde speen is als die van de WubbaNub en het leeftijdsadvies van de WubbaNub 0 tot 6 maanden is, zou je met de adviesleeftijd tot 3 maanden voor de losse soothie soepel om kunnen gaan. Kijk goed naar je kindje en hoe de speen in het mondje zit. De gewone soothie van Philips Avent, de gumdrop en de soothie van Bright Starts zijn qua speen precies even groot. Wordt de speen te klein of krijgt je kindje tandjes en bijt hij de speen steeds kapot, dan is het tijd om over te stappen naar een andere speen. Philips Avent heeft als enige een opvolger voor de gewone soothie. Wanneer je kindje tandjes krijgt of de gewone soothie te klein wordt, is de Super Soothie een goede optie. Deze speen is steviger, waardoor hij minder snel kapot gaat (ideaal bij tandjes dus) en is iets groter. Deze speen kan je gebruiken tot je kindje geen speen meer wilt. 

Soothie van Philips Avent

Tot slot is het ook belangrijk of je de speen in combinatie met een speenknuffel wilt gebruiken. Bright starts heeft een leuke speenknuffel, de Cozy Coos. Op deze speenknuffel passen alleen de soothies van Bright Starts zelf. De Gumdrop is alleen los te gebruiken en niet in combinatie met een speenknuffel. Gebruik je de WubbaNub, dan is de soothie van Philips Avent ideaal om in huis te hebben als reservespeen (dit is namelijk precies dezelfde speen als die van de WubbaNub). Wil je de Paci-Plushies in combinatie met een soothie gebruiken, dan zijn de soothies en Super Soothies van Philips Avent de enige optie. Houd er wel rekening mee dat de spenen niet zo vast zitten als bijvoorbeeld de WubbaNub. Een handig kindje kan de speen van de knuffel trekken.

In het onderstaande overzicht zie je alles op een rijtje. Kom je er toch niet uit, dan kun je ons altijd bereiken met vragen: info@opeenwolkje.nl .



Officiële leeftijdsadvies:
Vorm speen:
Vorm schild:
Te gebruiken i.c.m. welke speenknuffel:
Materiaal:
Prijs:
Gumdrop


0-6 maanden
Rond (tepelvorm)
Neus is vrij
-
Medisch siliconen
€3,99 per stuk (verkrijgbaar
in roze of blauw)
Comfort Pacifier van Bright Starts

0-6 maanden
Rond (tepelvorm)
Neus is vrij
Cozy Coos
Medisch siliconen
€8,50 per twee (verkrijgbaar
in roze of blauw)
Soothie van Philips Avent
0-3 maanden
Rond (tepelvorm)
Rond schild
Als losse reservespeen bij de WubbaNub of vast aan de Paci-Plushies
Medisch siliconen
€3,99 per stuk (verkrijgbaar in groen)
Super Soothie van Philips Avent
Vanaf 3 maanden
Rond (tepelvorm)
Rond schild
Als opvolger van de WubbaNub en/ of vast aan de Paci-Plushies
Medisch siliconen
€5,39 per stuk (verkrijgbaar
in roze of blauw)

Bright Starts: http://www.opeenwolkje.nl/c-2968388/bright-starts/
Philips Avent: http://www.opeenwolkje.nl/c-3192891/philips-avent/
Gumdrop: http://www.opeenwolkje.nl/c-3020953/gumdrop/






2 opmerkingen:

  1. Gumdrop heeft wel een opvolgsoothie in zijn assortiment (6-18maanden). Helaas enkel met dure verzendingskosten te verkrijgen via webshops uit de UK of VS. Misschien iets om in jullie assortiment op te nemen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Marie,

      Hartelijk dank voor te tip. We hebben vandaag direct contact opgenomen met onze leverancier en hopen hem snel te kunnen toevoegen aan ons assortiment.

      Met vriendelijke groet,

      Jessica, Op een wolkje

      Verwijderen